Soma Katliamı davasında sanık vardiya amiri tahliye edildi

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği iş katliamı ile ilgili 6’sı tutuklu 51 sanığın yargılandığı davada yeni mahkeme heyeti, vardiya amiri Mehmet Ali Günayçelik’i tahliye etti. 5 sanığın tutukluluk haline devam kararı verildi. Tahliye kararının ardından madenci yakınlar mahkeme heyetine tepki gösterdi. Polis aileleri salondan çıkarırken, baygınlık geçirenler oldu.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar dosyaya sunulan bilirkişi raporuna itiraz ederek yeni bir rapor alınmasını istedi. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın avukatı Kadir Çekin’in konuşması sırasında madenci annesi Elmas Kaya, avukata yönelik eleştirilerde bulundu. Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu’nun, salon dışına çıkartılmasını istediği Elmas Kaya, “Benim yerimde sen olsan nasıl sabredersin? Annene sor, ‘Anne ben ölseydim, sen ne tepki gösterirdin.’ Sor bakayım sana ne diyecek” sözleriyle tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu, talepleri aldıktan sonra ara kararı açıkladı. Vardiya amiri ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik ve maden mühendisi Ertan Ersoy’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. 9 Ocak 2018 tarihine ertelenen duruşmada, yeni bilirkişi taleplerini reddedildi.

Ara kararlar okunduğu sırada ise Can Gürkan, kısa süreli baygınlık geçirdi. Mahkemenin tahliye kararı vermesi duruşma salonunu gerginlik yaşandı. Madenci aileleri hem sanıklara, hem de mahkeme heyetine tepki gösterdi. Polis aileleri, salondan çıkardı. Bu sırada bazı madenci yakınları da baygınlık geçirdi. (Kaynak: Gazete Duvar)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir