Anasayfa / Haberler / Vietnam’da Tom’s Shoes’a üretim yapan fabrikada 8000 işçi fiili greve başladı

Vietnam’da Tom’s Shoes’a üretim yapan fabrikada 8000 işçi fiili greve başladı

Geçtiğimiz ay beş gün süren fiili grevleri kazanımla sonuçlanan Vietnam’ın Thanh Hoa bölgesindeki tekstil fabrikasının ardından Venüs Vietnam Ayakkabı şirketi çalışanı 8000 işçi bisiklet parkı kısıtlamaları nedeniyle greve başladı.

Ha Trung bölgesindeki fabrikada çalışılan işçiler Pazartesi günü üretimi durdurarak fabrikanın kapısını önünde nöbete başladılar ve fabrikanın içinden geçen 1A Otoyolu’ndan geçişleri öğlene kadar engellediler. 

İki yıldır üretim yapan şirket yönetimi tarafından işçilerin fabrikaya bisiklet getirmelerinin yasaklandığı ve bunun bölgedeki bisiklet park tesisinin park ücretini aylık 2,2 dolardan 4,4 dolara çıkarmasına neden olduğu belirtiliyor. 

İşçiler ücretlerinin zaten düşük olduğunu ve bunun gibi yeni giderleri karşılayamayacaklarını ifade ediyorlar. İşçiler ayrıca uzun saatler çalışmaktan, akşam yemeğinde ara vermelerinin engellendiğinmesinden ve kantindeki kötü koşullardan şikayet ediyorlar.Venus Vietnam Ayakkabı şirketi Amerikalı ayakkabı şirketi Tom’s Shoes için üretim yapıyor.  Tom’s Shoes reklamlarında “Satın aldığın her üründe Tom ihtiyacı olan birine yardımcı olacak.” sloganını kullanıyor. (Kaynak: libcom.org)

Yeryüzü Postası

Vietnam’da 6 bin tekstil işçisi greve çıktı

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir