Anasayfa / Haberler / ‪Almanya’da seçim sonuçları: Merkel birinci, Faşist AfP oyunu arttırdı, anti faşistler sokakta‬

‪Almanya’da seçim sonuçları: Merkel birinci, Faşist AfP oyunu arttırdı, anti faşistler sokakta‬

Almanya’da, Federal Meclis’in yeni üyelerinin belirlenmesi için seçimler yapıldı. Hükümet ortaklarının oyu düşerken, faşist ‘Almanya için Alternatif’ (AfD) partisi 3. parti oldu

Gelen ilk sonuçlara göre Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) yüzde 32.5, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 21, Sol parti (Die Linke) yüzde 9, Yeşiller Partisi (Grüne) yüzde 9 ve faşistAlmanya için altenarnatif partisi (AFD) yüzde 13 oy aldı.
“Daha iyi bir sonuç umuyordum” diyen Angela Merkel, AfD seçmenlerini yeniden kazanmaya çalışacağını söyledi. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’ni genel başkan yardımcısı Manuela Schwesig ağır bir yenilgi aldıklarını kabul etti, muhalefete geçeceklerini açıkladı.

Faşist Le Pen’den AfD’ye kutlama

Fransız faşist Ulusal Cephenin (FN) lideri Marine Le Pen, Almanya’da yapılan seçimlerde meclise girmeyi başaran Almanya için Alternatif Partisini (AfD) kutladı. Le Pen, seçimlerin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından gönderdiği mesajda, “Tarihi skor nedeniyle müttefikimiz AfD’yi tebrik ediyorum. Bu, Avrupa halklarının uyanışının yeni bir sembolüdür” ifadelerini kullanan 

Anti Faşistler Sokakta

Öte yandan seçimin sonuçlanmasının ardından Almanya’da pek çok kentte faşist AfD karşıtı gösteriler düzenleniyor. 

Anti faşistler Berlin, Münih, Dresden başta olmak üzere Almanya’nın pek çok yerinde eylemler gerçekleştiriyor. AfD’nin Berlin Alexanderplatz’daki merkezine çıkan yolların anti faşistler tarafından kuşatıldığı, polsin parti önünde yığınak yaptığı ve gözaltına alınanlar olduğu belirtiliyor. 

Yeryüzü Postası 

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir