ABD’de Anthony Lamar Smith isimli siyahiyi öldüren polis beraat etti; halk sokaklara çıktı

ABD’nin Missouri eyaletinin St. Louis kentinde Anthony Lamar Smith isimli bir siyahiyi öldüren bir polis memurunun davadan beraat etmesiyle halk sokaklara çıktı. Dün başlayan eylemlerde yaşanan polis saldırısında toplam 23 kişi gözaltına alındı, 9 polis memuru da yaralandı.

2011 yılının Aralık ayında Anthony Lamar Smith’i araç kovalaması sonrası silahla vurarak öldüren eski polis memuru Jason Stockley, davadan beraat etti. Beraatin ardından, halk sokaklara çıktı; eylemler sırasında polis saldırısı yaşandı.

Missouri’nin Ferguson kentinde 2014’ün Ağustos ayında beyaz bir polis memurunun silahından çıkan kurşunla 18 yaşındaki Michael Brown’ın hayatını kaybetmesi, kentte iki hafta süren, hatta başka eyaletlere de sıçrayan protestolara neden olmuştu. Brown’ın babası eski polis memurunun beraat etmesi sonrası yerel televizyon kanalına konuştu ve “Sizler bunun doğru olmadığını biliyorsunuz ama bize bunu yapmaya devam ediyorsunuz. Bir fare, çöp, sokak köpeğiymişiz gibi, sizin için hiçbir şey ifade etmiyormuşuz gibi bunu bize yapmaya devam ediyorsunuz. Hepimiz bundan bıktık” dedi. (Kaynak: Gazete Yolculuk)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir