Anasayfa / Haberler / AKP’nin bekçileri göreve başladı

AKP’nin bekçileri göreve başladı

Dün gece itibari ile İstanbul’da “Gece Kartalları” adı verilen silahlı bekçiler görev yapmaya başladılar. Şimdilik polisler eşliğinde mahalleleri turlayacak olan gece bekçileri daha sonra her mahallede 2 tane olmak üzere akşam hava karardıktan sonra sabah hava aydınlanana dek sokaklarda bulunacak. Özel harekat polislerinden eğitim alan gece bekçileri için yapılan mezuniyet töreninde İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bekçilere “Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek olur.” şeklinde konuştu. Çalışkan’ın konuşmasının bazı kısımları şu şekildedir;

“İlk etapta bir bekçi, bir polis memuru olarak görev yapacaklar. Bundaki amaç, bekçileri görev yapacakları yerlere alıştırmaktır. Birtakım olaylar karşısında daha rahat hareket etmelerini sağlamaktır.

“Sonra ilerleyen zamanlarda görevlendirme iki bekçi şekline dönecek. Bu iki bekçi de tek kalmayacak. Başka devriyeler de onlarla irtibatlı olacak. Bir ilerisinde de başka bir ekip onlarla irtibatlı olacak.

Dolayısıyla bekçi düdüğünü çaldıklarında en az 7-8 kişi bir araya gelebilecek. Ben bu yeni sistemin bize çok büyük katkılar getireceğine inanıyorum.”

Gazete Şûjin’e konuşan avukatlardan Ezgi Duman, bekçilerin bir düdüğü ile yedi kişinin bir araya gelmesinin ve polisle çalışmasının, hükümetin bakış açısı düşünüldüğünde kadınların güvenle dışarı çıkmasını sağlamaktan ziyade, kadınları eve kapatacak bir noktaya getireceğini vurgularken, avukat Diren Cevahir Şen, gece bekçiliği uygulamasının kadınların sokaklarda özgürce dolaşmasını sağlamayacağını, aksine kadınların üzerindeki denetimin arttırılmış olacağı anlamına geldiğini ifade etti. Bekçiliğin din polisi, din devleti, ahlak polisi uygulamalarının bir parçası olduğunu söyleyen Şen, gerçekleşecek olan bu uygulamanın insanların hayatına kısıtlama olarak geri döneceğini ifade etti.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir