Dersim halkı direnişiyle Vali’ye geri adım attırdı

Günlerdir yayılarak devam eden yangınların söndürülmesi için mücadele eden Dersim halkı, Valiliğe geri attırdı. Valilik geri adım atarak Kutuderesi bölgesi ve Munzur Vadisi Milli Parkı’nda devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için ekipleri yola çıkardı.

Dersim merkez ve ilçelerindeki ormanlık alanlarda 13 gün önce çıkan yangınlar devam ediyor. İl Orman İşletme Müdürlüğü’nün “Özel güvenlik bölgesi” yasağını gerekçe göstererek müdahale etmediği yangını söndürmek için ise Dersim halkı 3 gündür mücadele ediyor.

Dün şehir merkezinde toplanan halk Halbori bölgesi, Geyiksuyu, Karşılar köyü ve bölgedeki karakolun karşısında olan tepede devam eden yangına müdahale etmek için hareket etmişti. Ancak Karşılar Karakolu kontrol noktasında durdurulan araçların geçişine izin verilmeyerek, Valiliğin izni olmadığı gerekçesiyle yangın alanına geçişler engellenmişti. Bugün yapılan görüşmenin ardından ve halkın mücadelesi karşısında geri adım atan Valilik, yangın bölgelerine müdahale edeceğini açıkladı.Dersim Barosu, Mazgirt-Ovacık-Pülümür İlçe Belediye Başkanları, TTSO, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yapılan ziyarette, Dersim halkının hassasiyetine dikkat çekilerek, bölgenin kültürel ve doğal mirasını tehdit eden orman yangınlarına derhal müdahale edilmesi talebi dile getirilmişti.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri Kutuderesi bölgesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ise Munzur Vadisi Milli Parkı’nda devam eden orman yangınlarına müdahale etmek için yola çıktı. (Kaynak: ETHA) 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir