‘Nuriye Semih yaşasın’ pankartına ‘terör’ soruşturması: 17 kişi hakkında yakalama kararı

Samsun Valiliği, Beşiktaş-Konyaspor arasındaki Süper Kupa maçında, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açılan “Nuriye Semih Yaşasın” pankartı açanlara “terör örgütü propagandası” suçundan adli soruşturma açıldığını duyurdu. Samsun Başsavcılığı tarafından da Süper Kupa finalinde ‘Nuriye Semih yaşasın’ yazılı pankartı açtıkları iddiasıyla Beşiktaş’ın Beleştepe taraftar grubundan 17 taraftar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

17 kişi hakkında yakalama kararı

Samsun Başsavcılığının açıklamasında Akademisyen Nuriye Gülmen ve Eğitimci Semih Özakça, ‘DHKP-C militanı’ ilan edildi. Başsavcılık yaptığı açıklamada, “Tribünlerde yasa dışı DHKP-C silahlı terör örgütü ve bu örgüt militanlarının pankartını açtıkları tespit edilen 17 kişi hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Maçta, Konyaspor taraftarları Beşiktaş taraftarlarına saldırmış; disiplin kuruluna sevkin ardından Konyaspor’dan yapılan açıklamada taraftarları Nuriye ve Semih için açılan pankartın “kışkırttığı” ileri sürülmüştü. (Kaynak: Gazete Yolculuk)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir