Suruç Katliamı için Kadıköy’de Yürüyüş ve Anma Gerçekleştirildi

20 Temmuz 2015’te  Kobané’yle dayanışmak için Suruç’ta bir araya gelen devrimcilere IŞİD’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 33 devrimci katledilmişti. Katliamın ikinci yıldönümünde, İstanbul’da gerçeleştirilen mezarlık anmaları sonrası, akşam saatlerinde Kadıköy’de anma eylemleri gerçekleştirildi.

Saat 18:00’de her ayın 20’sinde olduğu Kadıköy Halitağa Caddesi’nde toplanan Suruç Yaralıları ve Aileleri, katliamda yaşamını yitiren 33 devrimci anısına 33 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Saat 19:00’da ise, gençlik örgütlerinin çağrısıyla gerçekleştirilecek yürüyüş için Bahariye Caddesi’ndeki Süreyya Operası önünde toplanıldı.

Aralarında Anarşist Gençlik’in de bulunduğu gençli örgütleri burada sloganlarla Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

“Suruç’u Unutma Unutturma”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Katil Devlet Hesap Verecek” gibi sloganların atıldığı yürüyüş boyunca çevrede toplanan insanlar da alkışlarla eylemcilere destek verdi.

Sloganlar ve ajitasyonlarla kat edilen yürüyüş güzergahında, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na varıldıktan sonra, Suruç Katliamı başta olmak üzere, devletlerin ve çetelerinin  katliamlarında yaşamlarını yitirenler için saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşu sonrası anma eyleminin açılış konuşması yapıldı. Anma eylemi, müzik gruplarının türküleri ve marşları ile sonlandırıldı. (Kaynak: Medyan Haber)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir