10 Ekim davasının ikinci celsesi görüldü

10-11 Temmuz tarihlerinde görülen 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’nın ikinci celsesi bugün gerçekleşti. Ankara Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci celse adliye binasına ve mahkeme salonuna girişlerde kimlik kontrolü yapılması ile başladı. Ayrıca dün görülen celsede sanık Resul Demir’in avukatlara su şişesi fırlatması sebep gösterilerek mahkeme salonuna pet şişe kapakları alınmadı.

Kimlik kontrolü dayatmasına tepki gösteren avukatlarla polisler arasında yaşanan kısa gerginlikte sanıklar da ailelere sözlü saldırıda bulundu. Katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin dindirdiği gerginliğin ardından başlayan duruşmada avukatlar beyanda bulunmaya devam ettiler. Dosyadaki delillerin dikkate alındığında sanıkların sadece örgüt üyesi değil, katliamın sorumlusu olarak yargılanmaları istendi. Sanık avukatlarının da müvekkilleri için tahliye talep ettiği dava verilen aranın ardından devam etti.

“Bunlar bizi değil dinimizi yargılıyorlar”

Katliam sanıklarından Abdülmuttalip Demir “Bunlar bizi değil, dinimizi yargılıyorlar” derken sanık Resul Demir ise saldırgan üslubunu devam ettirdi. Demir; “Lan benim avradımdan ne istiyorsunuz. Kadın buraya gelecek ne diyeceğini bilemeyecek, tutuklayacaksınız” dedi. Sanık Erman Ekici ise katliamda yakınlarını kaybeden ailelere “teröristlerin velisi” diyerek saldırıyı sürdürdü.

Sanık beyanlarının ardından mahkeme ara kararını açıklayarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı 25-26 Eylül tarihlerine erteledi. (Kaynak: Kızıl Bayrak)


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir