Anasayfa / Haberler / Mora’da mülteciler açlık grevine başladı

Mora’da mülteciler açlık grevine başladı

Yunanistan’ın Midilli adasında bulunan Mora’da bulunan İranlı mülteci Arash Hampay Facebook hesabından yaptığı açıklamada kendisi ile birlikte dördü hapishanede bulunan beş mültecinin açlık grevine başladığını duyurdu. Açıklamada ikisi İranlı ikisi Iraklı, biri Suriyeli olduğu belirtilen beş mültecinin insan onuruna yaraşır muamele görmeyi, Lesvos’taki cezaevinde bulunan ve haklarında herhangi bir hüküm veya suçlama bulunmayan mültecilerin serbest bırakılmasını talep ettikleri belirtildi.

Açıklama şöyle:

Mora’daki hapishanede açlık grevinde olan kardeşimin ve diğer üç kişinin serbest bırakılmaları için acil çağrıda bulunuyorum. Uzun süredir kulakları sağır olmuş Yunan Göçmen Bürosu’nun ve Birleşmiş Milletler’in sesimizi duymasını istiyoruz.

Ne cüretle insan haklarıyla ilgili güzel sloganlar atıyorsunuz? Ne cüretle insanlıktan ve hukuktan ve demokrasiden söz ediyorsunuz? Burada kendiniz insan haklarını ihlal ederken ne cüretle başka ülkelerdeki insan hakları ihlallerini kınıyorsunuz?

Biz Avrupa’ya koruma için geldik. Geldik çünkü yaralanmıştık, çünkü işkenceye uğramıştık, çünkü hayatlarımız tehlikedeydi. Ama bize merhamet göstermek yerine, bize suçluymuşuz gibi davranıyorsunuz. Dikenli tel ve hapishane hücreleri mülteciler için doğru yer değil.

Ülkemizde yaşadığımız cehennemi terk ettiğimiz ve kendini çok üstün gören Avrupa’da mülteci olduğumuz günden bu yana, daha kötü psikolojik işkencelere maruz kaldık. Polis tarafından aşağılandık ve dövüldük. Çalışma hakkımız kabul edilmedi ve eğer çalışırsak sınır dışı edildik. İnsanlık onurumuz elimizden alındı. Kışın Mora’da geceleri buz gibi çadırlarda aylarca kalan insanlar sonunda soğuktan ve açlıktan öldüler. Ailelerimizin yanımızda öldüğünü gördük ve siz hiçbir şey yapmadınız.

Kardeşim Amir Hampay’ın hapsedilmesi temel insan haklarının ihlalidir. Kendisi 2 aydır cezaevinde. Hangi suçtan dolayı? Hangi yasal veya etik dayanakla bizi bu şekilde gözaltına almayı ve hapsetmeyi haklı görebiliyorsunuz?

Kardeşim Amir ve ben İranlıyız. Bahoz Aresh ve Kozhen Hussain Iraklı. Tarık İbrahim Suriyeli. Hepsi dünden bu yana açlık grevindeler ve ben onlara bugün 28 Haziran 2017 tarihinde katıldım. Taleplerimiz kabul edilene kadar açlık grevine devam edeceğiz.

Taleplerimiz Basit. Temel insan onurunu talep ediyoruz. Lesvos hapishanesinde bulunan haklarında mahkumiyet veya herhangi bir suç isnadı bulunmayan bütün mültecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Avrupa’nın mültecileri tutuklamayı bırakmasını talep ediyoruz.

Arash Hampay

June 29th, 2017

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir