Nuriye ve Semih’in durumu kötüleşiyor, avukatları açlık grevine başlıyor

İşlerine geri dönebilmek için  başladıkları açlık grevlerinin 107. gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy’de yürüyüş yapıldı. Süreyya Operası önünde toplanan kitle sloganlarla Khalkedon Meydanı’na yürüdü.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından Özakça ve Gülmen’in avukatı Behiç Aşçı açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. Aşçı “Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız. Onların direnişlerinin bir parçası olacağız ve açlıklarını paylaşacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından, eylem sloganlarla sonlandırıldı.

Sağlık Durumları Kötüye Gidiyor

Öte yandan Semih-Esra Özakça twitter hesabından yapılan açıklamada Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının kötüye gittiği açıklandı. Açıklamada “Semih’in kulakları tıkanmaya başlamış.Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun.Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor. Nuriye hocada boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun. Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor.Artık sıvı alımında zorlanıyor. Bunlar dışında ikisi de sizleri çok sevdiğini iletiyor.” denildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir