Anasayfa / Haberler / Cumhurbaşkanlığına Yazılan Mektup “Terör Amaçlı Haberleşme” Denilerek Gönderilmedi

Cumhurbaşkanlığına Yazılan Mektup “Terör Amaçlı Haberleşme” Denilerek Gönderilmedi

Aliağa Şakran’da bulunan İzmir 4 Nolu T Tipi Hapishanesi’nde kalan anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın cumhurbaşkanlığına yazdığı mektup “terör ve çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmelerine yönelik ifadelerin yer aldığı” gerekçesiyle sakıncalı mektup olarak değerlendirilip el konularak alıcısına gönderilmedi.

Geçtiğimiz 15 Mayıs tarihinde cumhurbaşkanlığına hitaben hapishanede din ve vicdan özgürlüğünün ihlal edildiği ve sanatsal çalışmalardan uzak tutulduğu şikayetiyle mektup yazan Süvarioğulları’nın mektubu disiplin kurulunca geri çevrildi. Bunun üzerine Karşıyaka İnfaz Hakimliğine başvuran Süvarioğulları’na hiç beklemediği bir cevap geldi. Söz konusu mektup, Karşıyaka İnfaz Hakimliğince “terör ve çıkar amaçlı suç örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmelerine yönelik ifadelerin yer aldığı” gerekçesiyle sakıncalı mektup olarak değerlendirilmişti.

Kopyala yapıştır ifadelerin yer aldığı açık olan infaz hakimliği kararı, hapishanelerdeki tecriti gözler önüne seriyor. Tutsaklar tarafından yazışan mektuplar 4 Nolu T Tipi Yönetimi’nce içeriği ne olursa olsun engellenirken yapılan itirazı değerlendiren infaz hakimliğininse mektup içeriğini dahi okumadığı şüphesi uyandırıyor. Gönderilen makamın cumhurbaşkanlığı olduğu düşünüldüğünde mektup içeriğini değil alıcısının bile değerlendirilmediği, cumhurbaşkanlığından, terör örgütü olarak anlaşılmaya meydan veren kararların çıkmasına neden oluyor.

Süvarioğulları ise Karşıyaka İnfaz Hakimliğinin kararına Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz etmiş olup çıkacak kararı bekliyor. Süvarioğulları’nın isteği ise tekrar resim yapabileceği koşulların iade edilerek bir daha engellenmemesi. (Kaynak: Medyan Haber)

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir