Anasayfa / Haberler / “Kemer sıkma” oylanırken Atina ve Selanik’te Çatışmalar

“Kemer sıkma” oylanırken Atina ve Selanik’te Çatışmalar

Yunan hükümeti ile AB arasında imzalanan ve emekçilere ağır yükler getiren ek kemer sıkma saldırısına karşı Çarşamba günü gerçekleşen genel grevden sonra, 18 Mayıs 2017 Perşembe günü de binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi. Yunanistan’ın başkenti Atina’da yoğun yağmura rağmen protesto gösterileri erken saatlerde başladı. “Vergi hırsızlığına hayır” sloganı atan göstericiler parlamento binasına yürüdü. Grev nedeniyle ciddi ulaşım sorunları yaşanmasına rağmen akşam saatlerinde Syntagma Meydanı’ndaki Parlamento önünde binlerce kişi toplandı.

Parlamentoda kemer sıkma önlemleri ile ilgili oylama yapılmasından kısa bir süre önce bir grup anarşist parlamentoya girmeye çalıştı. Merdivenlerden parlamento binasına doğru tırmanan anarşistler, merdivenlerde bekleyen polisler tarafından engellendi. Bunun üzerine molotof kokteylleri ile polise karşılık veren anarşistlerle polis arasında çatışma yaşandı. Parlamento binası önünde duran nöbet kulübesi ateşe verildi.

Selanik’te de eylemler ikinci gününde devam etti. Buradaki eylemler sırasında  yaşanan çatışmalarda bir polis motorsikleti ve Avrupa Birliğ bayrağı eylemciler tarafından yakıldı.

Yapılan oylamada tasarı, hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar’ın oylarıyla meclisten geçti. Yunanistan Parlamentosu’ndaki 300 milletvekilinden 281’inin oy kullandığı oylamada, 153 evet oyuna karşılık 128 milletvekili tasarıya hayır oyu verdi.

Yeryüzü Postası

Yunanistan’da “kemer sıkma” saldırısına karşı genel grev ve çatışma

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir