Anasayfa / Haberler / Sultangazi’de ırkçı provokasyon: 16 mülteci yaralandı 116 mülteci sınır dışı edilmek üzere gözaltında

Sultangazi’de ırkçı provokasyon: 16 mülteci yaralandı 116 mülteci sınır dışı edilmek üzere gözaltında

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde mültecilere dönük üç gündür ırkçı saldırılar ve linç girişimleri sürerken polis 116 mülteciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan mültecilerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Pazar akşamı “kızlara laf attıkları” iddia edilen Afganistan ve Suriyeli mültecilerle Türkiyeliler arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin isimli bir genç hayatını kaybetmişti. Bunu bahane eden ırkçı güruh dün gerçekeşen cenaze namazı sonrasında Afganistan göçmeni bir gence linç girişiminde bulunmuştu. Dünden bu yana Sultangazi’de ırkçı grupların mültecilere yönelik saldırılarının devam ettiği ve en az 16 mültecinin yaralandığı ifade ediliyor.

Gözaltına alınan 116 mültecinin önceki gün yaşanan cinayetle ilgisi bulunmuyor. Zira mültecilerle ilgili adli işlem yapılmayacağı anlaşılıyor. Öte yandan mültecilere saldıran ırkçı gruptan kimsenin gözaltına alındığına dair bilgi yok.

Mersin’de de ırkçı provokasyon sürüyor

Merkez Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde de Pazar gecesi yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hanifi Hisak isimli bir kişinin bıçaklanarak hayatını kaybetmesi sonrası mültecilere dönük saldırılar sürüyor. Önceki gün yaşanan olayı bahane eden ırkçı güruhun Yenipazar, Hal ve Şevket Sümer Mahallelerinde Suriyeli ailelere ait işyeri ve evlere zarar verdiği, Suriyelilere taş ve sopalarla saldırdığı belirtiliyor. Yaşanan olaylarda 7 kişi yaralanırken, 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Pazar günü yaşanan kavga neticesinde de Suriyeliler polis tarafından yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılmış, 5 Suriyeli gözaltına alınmıştı.

Yeryüzü Postası

İstanbul ve Mersin’de yaşanan olaylar göçmenlere dönük saldırıya dönüştü

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir