İstanbul ve Mersin’de yaşanan olaylar göçmenlere dönük saldırıya dönüştü

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi’nde dün akşam “kızlara laf attıkları” iddia edilen Afganistan ve Suriyeli göçmenlerle Türkiyeliler arasında çıkan ve Ramazan Şahin isimli bir gencin hayatını kaybettiği kavganın ardından yaşanan gerginlik göçmenlere dönük saldırıya dönüştü. Ramazan Şahin’in bugün gerçekleşen cenaze töreni için toplananlar arasından bir grup gördükleri bir Afgan gence linç girişiminde bulundu. Saldırganlar polis ve çevrede bulunanlar tarafından durduruldu.

Dün gece yaşanan olay saat 23.00 sırlarında meydana geldi. İddiaya göre, Afgan ve Suriye uyruklu kişilerin olduğu gruptan mahalledeki kızlara laf atıldı. Bunun üzerine bir grup toplanarak yabancı uyruklu bu kişilerle kavgaya tutuştu. Büyüyen kavga sırasında Ramazan Şahin bıçaklanarak ağır yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mersin’de de Suriyeliler yaşadıkları mahalleden kovuldu

Mersin’de de Suriyeli göçmen gençlerle girdiği tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Hanifi Hisak isimli bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybetti. İddiaya göre Suriyeli gençlerin, komşuları Hanifi Hisak’ın oturduğu evin önünde yüksek sesle konuşmasından rahatsız olan Hisak, pencereden aşağıya bağırarak sabah işe erken gideceği için uyuduğunu, bu nedenle gürültü yapmamalarını istedi. İddiaya göre Suriyeli gençlerin yüksek sesle konuşmaya devam etmesi üzerine öfkelenen Hanifi Hisak, aşağıya inerek gençlerle tartıştı. Kavgaya dönüşen ve Hisak’ın kardeşlerinin de katıldığı olayda Hanifi Hisak, boynuna ve göğsüne isabet eden iki bıçak darbesiyle yaralandı. Hisak, kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

Kavga üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracı geldi. Suriyeliler polis tarafından yaşadıkları bölgeden uzaklaştırılırken 5 Suriyeli gözaltına alındı. Cinayeti işleyen kişinin gözaltına alınanlar arasında olmadığı belirtiliyor. Ayrıca Hanifi Hisak’ın yakınları olduğu belirtilen bir grup, Suriyeli ailenin kiracı olarak yaşadığı boşaltılmış olan eve saldırmak istedi. Saldırı polis tarafından engellendi.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

“İstanbul ve Mersin’de yaşanan olaylar göçmenlere dönük saldırıya dönüştü” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir