Teknorot işçileri satış sözleşmesine karşı eylemde

yazar:

kategori:

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan otomotiv yedek parça üretimi yapan Teknorot fabrikasında işçiler Türk Metal Sendikası’nın satış sözleşmesini imzalamasına tepkili.

Türk Metal’in işçilerin beklentilerinin çok altında bir zam oranına imza atması karşısında eylem yapma kararı alan işçiler dün akşam fabrika bahçesinde eyleme başladılar. Yüzlerce işçi alkışlarla eyleme başlarken sendikacılar kendilerine açıklama yapana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

İşçiler sendikacıyı döverek uzaklaştırdı

Gece fabrikayı terk etmeyerek eylemlerini sürdüren işçiler bugün de idari ofis önünde oturma eylemi yaptı. Daha sonra fabrika önüne gelen Türk Metal Düzce Şube Başkanı Murat Ardıç ve diğer sendikacılar işçilerin yoğun tepkisiyle karşılaştı. Sözde sendikacı sermaye ajanına gereken yanıtı veren işçiler Ardıç’ı döverek fabrika önünden uzaklaştırdı.

Fabrika yönetimi işçilere baskı kurmaya çalışıyor

İşçiler temsilcilerini seçip bir heyet belirleyerek fabrika yönetimiyle görüşürken görüşmede işçilerin taleplerine ilişkin anlaşma sağlanamadı. Fabrika önünde eylem devam ederken işçiler morallerinin yüksek olduğunu ve haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi. İşçiler Türk Metal çetesinin ise idare binasında saklandığını ifade etti.

Öte yandan fabrika yönetimi ve jandarma “eylem yasal değil” diyerek işçilere baskı kurmaya çalışırken fabrika yönetiminin fabrikada işçilerin toplanmasını önlemek için 16.00-24.00 vardiyası işçilerine çalışma yapılmayacağı yönünde mesaj gönderdi. Yönetim işçilerin erişebileceği yemek ve suyu da keserken işçilere dayanışma amacıyla dışarıdan ekmek gönderildi.

Teknorot işçilerinin eşleri “Yarın saat 13.00’te tüm işçi ailelerini, sevenlerini, Düzce halkı ve esnafını Teknorot önüne çağırıyoruz! Pastamızı, böreğimizi, yemeklerimizi yapıp fabrika önünde toplanıyoruz. Ekmeğini alan gelsin, direnişe destek versin!” diyerek fabrika önünde dayanışmayı büyütmeye çağırıyor.

Kaynak: Kızıl Bayrak

https://www.youtube.com/watch?v=HxafoKoIxsc


Yorumlar

“Teknorot işçileri satış sözleşmesine karşı eylemde” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir