1 Mayıs’ta Taksim için ortak çağrı

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik Devrimci Parti, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Devrimci Anarşist Faaliyet, Devrimci Yolda Özgürlük, Emek ve Özgürlük Cephesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Maltepe Sokak Kültür Derneği, Mücadele Birliği Platformu, Partizan, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Dayanışma Platformu İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirerek 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yaptı.

Okunan ortak basın metninde  “Baskı ve saldırıların arttığı bir dönemde 2017 1 Mayıs’ına gidiyoruz. 2017 1 Mayıs’ında yine keyfi yasaklarla karşı karşıyayız. Taksim’i her türlü yandaş gösteriye açan AKP hükümeti bu sene yine bildik tutumunu sergiledi, işçi ve emekçilere 1 Mayıs alanı Taksim’in kapalı olduğunu açıkladı” ifadeleri kullanıldı. Ortak basın metninin okunmasının ardından katılımcı kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Devrimci Anarşist Faaliyet adına yapılan konuşmada “Bir oy olan Hayır değil; bir reddediş, bir karşı koyuş, bir özgürlük, bir devrim olan HAYIR’ı haykırmak için herkesi 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, İstanbul 1 Mayıs’ında Bakırköy Halk Pazarı’na çağrı yapmıştı. Öte yandan DİSK’e bağlı Nakliyat-İş, İnşaat-İş ve Umut-Sen de 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyeceklerini açıklamıştı.

Yeryüzü Postası

1 Mayıs’ta hangi sendika nereye çağrı yaptı?


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir