Hileli Referanduma karşı eylemler sürüyor

Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması kararı sonrası İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde eylemler sürüyor.

İstanbul Kadıköy’de Süreyya Operası önünde toplananlar İlçe Seçim Kurulu önüne yürüdü. Beşiktaş Kartal Meydanı’nda bir araya binlerce kişi de YSK tarafından yapılan usulsüzlüğü protesto etti. Kitle tarafından sık sık “Her yer Hayır, her yer direniş”, “Hırsız AKP işbirlikçi YSK”, “Hayır kazandık” sloganları atıldı. İstanbul’un Bakırköy, Avcılar, Alibeyköy, Sarıyer, Gazi Mahallesi gibi pek çok yerinde de tencere tava çalınarak ve sokak eylemleriyle seçim hileleri protesto edildi.

Ankara’nın Batıkent, Tuzluçayır, Dikmen, Keçiören ve Konur Sokak gibi pek çok noktası ile İzmir’in Bornova ilçesi ve Hatay Mahallesi’nde de referandum hileleri protesto edildi. İzmir’in Bornova ilçesindeki eyleme polis saldırdı. Saldırıda 10 kişi gözaltına alındı.

Polis, Antalya’da protesto yürüyüşü için toplanan kalabalığa da saldırdı. 13 kişi gözaltına alındı. Eskişehir’de Yenibağlar Mahallesi Kartaltepesi Sokakta bulunan bir parkta bir araya gelen öğrenciler referandum hilelerini protesto ederek tencere ve tava ile ses çıkarma eylemi yaptı. Gençlerin Üniversite Caddesi’nde eylemlerine devam etmek istemesi üzerine polis saldırdı. 10 kişi gözaltına alındı.

Yeryüzü Postası

Anayasa Referandumunun sonucu: Şaibe ve toplumsal yarılma


Yorumlar

“Hileli Referanduma karşı eylemler sürüyor” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir