En az 71 askerin hayatını kaybettiği Fırat Kalkanı Operasyonu sona erdi

Dün gerçekleşen MGK toplantısının ardıdan yapılan yazılı açıklamada 24 Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı hareketının sona erdiği açıklandı. Yazılı açıklamanın ardından NTV’nin özel yayınına katılan Yıldırım da “Fırat Kalkanı harekatı sona ermiştir, gerek duyulursa başka harekat başlatılır.” açıklamasında bulundu.

MGK toplantısının ardından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkân vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir”

24 Ağusto 2016 tarihinden bu yana Suriye topraklarında Fırat Kalkanı adı altında yürütülen operasyonunda şu zamana kadar en az 71 asker hayatını kaybetti, onlarca asker yaralandı. Operasyon süresince pek çok sivil kaybın olduğu da iddia edildi. Hükümet yetkilleri ve Cumhurbaşkanı tarafından daha önce pek çok defa El Bab’dan sonra Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki Menbiç’e girileceği söylenmişti.

Yeryüzü Postası


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir