Anasayfa / Haberler / Brezilya Ve Arjantin’de Genel Grevler

Brezilya Ve Arjantin’de Genel Grevler

Geçtiğimiz Çarşamba günü (15 Mart) Brezilya ve Arjantin’de halk, Temer ve Macri hükümetlerinin neoliberal reformlarına ve kemer sıkma politikalarına karşı sokağa çıktı.

Brezilya’da, darbe hükümetinin emeklilik yaşını hem erkek hem de kadın için 70’a çıkartan işçi düşmanı reformuna karşı, ülke çapında en az 200 bin kişinin sokaklara aktığı tahmin ediliyor. 15 Mart’ta binlerce öğretmenin başını çektiği genel grev São Paulo, Porto Alegre, Belo Horizonte, Rio de Janeiro ve daha bir çok kentte hayatı felç etti.

Genel greve toplu taşıma işçileri, kamu çalışanları, metal işçileri, öğrenciler, sendikalar ile Korkusuzlar Halk Cephesi, MST (Topraksız Kır İşçileri Hareketi) gibi halk hareketleri de destek verdi.

Arjantin’de yine öğretmen grevi[1]ile başlayan ve enflasyon karşısında eriyen ücretlerin artırılması talebi ile tabandan yükselen genel grev dalgası Macri hükümetini sarsıyor.

15 Mart’ta Buenos Aires’te kamu bütçesinde kesinti yapılmasını içeren sosyal reform yasasına karşı sokağa çıkan göstericiler ana otobanlardan birini kesti. 15 Mart Çarşamba gecesi ise Buenos Aires, Santa Fe, Salta, Cordoba, Neuquén ve Tucumán’da sokaklara çıkan yüzlerce kişi krizin bütün yükünü halkın sırtına yıkan hükümetin elektrik, su ve doğalgaz zamlarını protesto etti.

Kaynak: isyandan.org

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir