Anasayfa / Haberler / Kadınlar pek çok ilde sokağa çıktı, Urfa’daki eyleme polis saldırdı

Kadınlar pek çok ilde sokağa çıktı, Urfa’daki eyleme polis saldırdı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında bir araya geldi, taleplerini haykırdı.

İstanbul’da kadın örgütleri bugün Bakırköy Özgürlük Meydan’ında bir  miting düzenledi. İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun çağrısıyla çok sayıda kadınlar Dikilitaş’tan Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yürüdü. Miting kadın özgürlük mücadelesinde yitirilen tüm kadınlar için saygı duruşu ile başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu mitingde ilk olarak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 50 gündür Kadıköy’de direnen Betül Celep bir konuşma yaptı. Kadınlar Birlikte Güçlü kampanya grubunun 8 Mart Dünya Kadın Grevi’ne destek metninin okunduğu mitingde, kürsüden tutuklu kadın vekillerin ve Halkevleri üyesi Ayşegül Başar’ın selamları da okundu.

İzmir’de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 8 Mart Platformu’nun çağrısıyla kadınlar Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. Birbirinden renkli döviz ve flamaların yer aldığı mitingde “Hayır” vurgusu öne çıktı. Miting Tertip Komitesi adına Canan Kaplan, Ezgi Bahçeci ve Hazal Beytaş tarafından okunan basın metninde 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edilişinin ardından 160 yıl geçmesine rağmen kadınların hala hakları için mücadele ettiği vurgulandı.

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin Balıkçılar Barınağı önünde bir araya geldi. “Bunca erkekliğe inat ‘Hayır’ımızda isyan var” ve “Kadınlar ‘Hayır’ diyor isyan büyüyor” dövizleri açan kadınların sık sık “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa/Hayır dese” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganlarını attığı etkinlikte, Kadın Platformu adına Demet Bayar bir konuşma yaptı.

Samsun Atakum İskelesi’nde bir araya gelen kadınlar 8 Mart’a çağrıda bulundu. Şarkılar ve sloganlar eşliğinde yapılan çağrı çevredeki insanlar tarafından destek gördü. “Kadınlar artık susmayacaklar”, “Dünya yerinde oynar kadınlar özgür olsa” sloganlarıyla çağrı yapan kadınlar şiddete, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına “Hayır” dedi. tüm kadınları 8 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de Konak Sineması önüne davet etti.

Urfa’da Polis Saldırıs: 21 Gözaltı

KESK’in çağrısıyla Urfa’da gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne polis saldırdı. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Sağlık Emekçiler Sendikası önünde toplanan grup Topçu Meydanı’na yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis yürüyüş yapmak isteyen kadınlara biber gazıyla saldırdı, 21 kişiyi gözaltına alındı.

Yeryüzü Postası

8 Mart’ta Kadınlar Uluslararası Greve Çağırıyor

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir