Karabağlar Belediyesi işçileri greve çıktı

İzmir’in Karabağlar Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alamayan 915 işçi bugün greve çıktı.

Belediyeye ait KARBEL Şirketi’nin yöneticileri ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasında yapılan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde işçilerin ücret zammı talebi patronlar tarafından kabul görmeyince işçiler bugün işbaşı yapmadı.

Uzundere semtinde bulunan temizlik işleri şantiyesi ile ana hizmet binasına, “Bu işyerinde grev vardır” pankartları asıldı. İşçilerin işbaşı yapmaması üzerine, ilçede belediye hizmetleri tamamen durdu. Genel-İş Sendikası tarafından greve ilişkin yapılan açıklama, OHAL sürecinde olunduğundan grevin her an greve “yasak” gelebileceği belirtilerek bunun grevi engelleyemeyeceği, işçilerin greve devam edeceği vurgulandı. Şu sıralarda da grev halaylarla devam ediyor.

İşçiler yüzde 15 zam talep etti, belediye yüzde 7 dayattı

Görüşmelerde 76 maddelik TİS taslağında belediye yüzde 7 gibi bir oranı işçilere dayatırken, işçiler yüzde 15 oranında zam talep ediyorlardı. Görüşmede, ikramiyelerin 69 günden 112 güne çıkarılması, banka promosyonlarının ödenmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi ve kiralık işçi çalıştırılmaması gibi konularda ise anlaşma sağlanmıştı.

Kaynak: Kızıl Bayrak


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir