Anasayfa / Haberler / Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları İçin Basın Açıklaması Gerçekleştirildi

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları İçin Basın Açıklaması Gerçekleştirildi

Anarşist Meydan Gazetesi yazarı, devrimci anarşist tutsak Umut Fırat Süvarioğulları’nın hapishanedeki OHAL terörüne, baskı ve işkencelere karşı sürdürdüğü açlık grevinin 40. gününde Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi İHD’de basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) gerçekleştirilen basın açıklaması öncesinde de, Umut Fırat’ın ve Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin avukatı Gökhan Soysal, Umut Fırat’ın hapishanede karşılaştığı koşullar hakkında bilgilendirme yaptı.

İnisiyatif dönem sözcüsünün okuduğu açıklamada Umut Fırat’ın sağlık durumundan da bahsedilerek yaşayabileceği herhangi bir olumsuzluktan öncelikle hapishane yönetiminin ve devletin sorumlu olacağının üzerinde duruldu.

“Umut Fırat Süvarioğulları’nın sesine ses olmak, onun sürdürdüğü açlık grevini bugün burada konuşmak; onun nezdinde tüm devrimci tutsaklara yönelik uygulanan baskılara karşı çıkmaktır”, “İktidarın baskılarına karşı en etkili mücadele ezilenlerin dayanışmasıdır!” sözleriyle açıklama sonlandırıldı.

Kaynak: Anarşi Haber

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir