Anasayfa / Haberler / Vodafone Arena civarında bombalı araç saldırısı

Vodafone Arena civarında bombalı araç saldırısı

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendiği bildirildi. Patlama bölgesine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi’nden de duyuldu.

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe 2 patlama meydana geldi. Vodafone Arena yakınlarında Çevik Kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı; Maçka’da ise canlı bombanın kendini patlattığı belirtildi. Şimdiye kadar 30’u polis 38 kişinin hayatını kaybettiği açıklanadı.

İKİ AYRI PATLAMA
Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul’daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, “Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BAŞSAVCI İLE 5 SAVCIYI GÖREVLENDİRDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

KIZILAY: KAN STOKLARIMIZ YETERLİDİR
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Dolmabehçe’de yaşanan patlamanın ardından yaptığı açıklamada “patlama bölgesinde bulunan tüm hastanelere yeterli miktarda kan sevk edilmiştir. Kan stoklarımız yeterlidir” dedi.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde “Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda” geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ve söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü belirtilirken, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.”

LİG TV MUHABİRİ PATLAMAYI ANLATTI
Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir, gelişmeleri aktardı:

“Vodafone Arena’da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı.”

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI
Candan Yıldız, isimli bir gazetecinin Twitter hesabından görgü tanıklarının görüşlerine yer verdiği videoda, Vodafone Arena’da çıktığını söyleyen bir kişi, “100’lerce yaralı var. Stadın çıkışında iki bomba art arda patladı” diyor. Görgü tanıkları, yaralılar arasında polislerin de olduğunu belirtiyor.

NATO’DAN KINAMA
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul’daki terör saldırısını kınadı. İstanbul’daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapan Stoltenberg, “Kalbim, bombalı saldırılarda sevdiklerini kaybedenler, yaralılar ve Türkiye halkıyla. Müttefikimiz Türkiye ile dayanışmada birleşiyoruz. Terörizmin her türlüsüne karşı savaşmakta kararlıyız” dedi.
Kaynak: Birgün/Sputnik

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir