Anasayfa / Haberler / Bekaert’te işçiler greve çıktı

Bekaert’te işçiler greve çıktı

İzmit’te kurulu olan Bekaert fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası ve işveren arasında 2016-2018 dönemi toplu iş görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bu sabah greve çıktı. Yaklaşık 300 işçiyi kapsayan toplu iş görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulması ve grev ilanı ardından dün yapılan son görüşmede Birleşik Metal-İş’in % 20 zam talebini patronların kabul etmemesi üzerine bu sabah işçiler üretimi durdurdu. Sabah saatlerinden itibaren fabrika önünde toplanan işçiler sloganlar eşliğinde grev pankartını astı.

Fabrika önünde işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, “Biliyorsunuz Bekaert’te aylardır toplu sözleşme süreci sürüyor. Biz ücretlerimizin iyileştirilmesini talep ettik. Fakat işverenle uzlaşma sağlanamadı. Grev Bekaert’in kapısına dayandı. Biz bugün Bekaert’te işçinin hak ettiği ücreti yatırmayarak, bizi bunla terbiye etmeye çalışanlara sesleniyoruz. Bizi bununla terbiye etmesinler” dedi. Talat Çelik’ten sonra konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası genel başkanı Adnan Serdaroğlu ise sürecin yaklaşık 6 aylık bir dönemi kapsadığını ve bu zaman zarfında yönetimin işçilerin taleplerini karşılamak yerine diğer haklarına da göz diktiğini söyledi.

Bekaert İzmit Fabrikası 2014 MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Birleşik Metal-İş’in aldığı grev kararının ardından MESS’den ayrılarak sendika ile bireysel toplu iş sözleşmesi yapmıştı. 1 Eylül’de toplu sözleşmenin sona ermesiyle birlikte toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Bekaert işçileri de görüşmeler süresince fabrika içerisinde yaptıkları eylemlerle Bekaert patronlarının süreci tıkama girişimlerine karşı uyarmıştı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir