Anasayfa / Haberler / ABD’li anarşist Michael Israel Türk Uçaklarının Hava Saldırısında Öldürüldü

ABD’li anarşist Michael Israel Türk Uçaklarının Hava Saldırısında Öldürüldü

IŞİD’le savaşmak için gönüllü olarak YPG saflarına katılan, ABD’li devrimci sendikalist sendika IWW (Industrial Workers of the World-Dünya Sanayi İşçileri) üyesi 27 yaşındaki, Colorado doğumlu anarşist Michael Israel ve Almanya’lı Anton Neshek’in 24 Kasım’da Türk savaş uçakları tarafından yapılan hava saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi. Türk savaş uçaklarının vurduğu grup arasında yer alan uluslararası bir başka gönüllü, facebook sayfasında “Gece Türk jetlerinin çarptığı zaman küçük bir köy alıyorduk. Bir çoklarıyla birlikte arkadaşlarımdan ikisi, Anton ve Michael öldürüldü.” yazdı. Menbiç Askeri Konseyi’nin yaptığı açıklamada Michael Israel’in Temmuz 2016’da ve Anton Neshek’in ise Eylül 2016’da YPG saflarında savaşmak üzere Suriye’ye geldikleri, 24 Kasım’da Menbiç’in batısında yapılan Türk hava saldırısında öldürüldükleri ifade edildi.

Michael Israel ve Anton Neshek ile birlikte IŞİD’e karşı gönüllü olarak YPG saflarında savaşırken öldürülen ABD vatandaşı sayısı 5’e, Almanya vatandaşı sayısı ise 4’e ulaştı. YPG saflarında IŞİD’e karşı savaşmak için gelen pek çok ülkeden gönüllü bulunuyor. Türk askeri ve desteklediği ÖSO militanlarının 24 Ağustos 2016’tan bu yana Suriye’de Fırat Kalkanı adı altında sürdürdüğü operasyon kapsamında PYD kontrolündeki bölgelere havadan ve karadan saldırılar düzenleniyor.

Yeryüzü Postası

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yorum var

  1. ABD’nin kurduğu IŞİD’le savaşmak için ve ABD tarafından donatılmış bir Anarşist. Şu anarşizmi şöyle bir tartışsak derim. Hangi ortamda isterseniz. Mailim aşağıda. Kendimi saklamıyorum kimliğim de orada.
    Bekliyorum.

    Abiidn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir