Günsan Elektrik işçileri direnişte

 Günsan Elektrik’te patronun sendikaya tahammülsüzlüğüne ve işten atma saldırısına karşı direniş 2. gününde sürüyor.

Sancaktepe’de kurulu, 3 kıtada 60 ülkeye ihracat yapan, elektrik aksesuarları, sigorta kutuları, priz ve grup priz üretimi gerçekleştiren ve yılda 80 milyon parça üretim gerçekleştiren Günsan Elektrik’te yönetim işçilerin sendikal örgütlenmesine tahammülsüzlük göstererek dün 7 işçiyi işten atmıştı.

Schneider Grubu’nun satın aldığı Günsan Elektrik fabrikasında işçiler Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenmiş, ardından patron işten atma saldırısını hayata geçirmişti. İşten atılan işçilere sahip çıkan diğer işçiler ise dün fabrikada üretimi durdurarak direnişe geçmişti. Fabrikada eylem 2. gününde de devam ederken işçiler “Atılan işçiler geri alınsın”, “Ya sendika ya direniş” sloganlarıyla bekleyişini sürdürüyor.

Paydos saatlerinde dışarı çıkan işçiler tekrar fabrika içine giriyor. İşçiler “arkadaşlarımız işe alınana kadar direnişi sürdüreceğiz!” diyorlar.

Günsan işçileriyle dayanışma

Direnişlerinin 2. gününde de Schneider fabrikasının diğer fabrikalarında çalışan işçiler karton üzerine “İşten atılan işçiler geri alınsın!”, “Günsan işçisi yalnız değildir!” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” şiarlı dövizler taşıyarak gerçekleştirdikleri eylemlerle Günsan işçileriyle sınıf dayanışmasını büyüttüler.

Günsan Elektrik işçilerine sınıf dayanışması gösteren bir diğer fabrika ise ABB işçileri oldu. ABB işçileri de “Günsan ABB sizinle” yazılı pankartla destek oldular.

Kaynak: Kızıl Bayrak


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir