370 Derneğin Faaliyeti İçişleri Bakanlığı Kararıyla Durduruldu

İçişleri Bakanlığı, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve IŞİD ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle, OHAL Kanunu 11. madde kapsamında 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Bakanlık faaliyeti durdurulan derneklerin ismi açıklanmadı. OHAL Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince olağanüstü hal ilanında dernek faaliyetleri; her dernek hakkında ayrı karar almak ve üç ayı geçmemek kaydıyla durdurulabiliyor.

Faaliyeti durdurulan dernekler arasında Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) de bulunduğu, derneğin valilikçe aranarak tebligat için derneğin açık tutulmasının istendiği bildirildi. Kapatlıan dernekler arasında Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), Mezopotamya Kültür Merkezi(MKM), Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği gibi pek çok dernek ve kültür merkezinin olduğu belirtiliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı’nca, FETÖ, PKK/KCK, DHKP-C ve DAEŞ bağlantılı 370 derneğin faaliyeti durduruldu.

“OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 39 ilde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 153, PKK/KCK bağlantılı 190, DHKP-C bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 8 olmak üzere toplamda 370 derneğin faaliyeti valiliklerimizce durdurulmuştur. Bunlara ilişkin inceleme, değerlendirme çalışmaları devam etmekte olup, terör örgütleri ile irtibatlı tüm yapı, grup, oluşum, kurum ve kuruluşlarla mücadelemiz hız kesmeden kararlılıkla devam edecektir.”

ÇHD’nin twitter hesabından yapılan açıklamada derneğin Ankara’daki merkezinde mühürleme işlemi yapıldığı belirtildi.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) de twitter hesabından faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir