Ankara Gar Katliamı Davası: 2. Gün Özeti

yazar:

kategori:

107 insanın hayatını kaybettiği, 391 kişinin yaralandığı Ankara Gar katliamı davasına bugün de devam edildi. Duruşma salonunda Jandarmalar yine sanıkların önünde etten duvar örerken, Adliye içerisinde çok sayıda çevik kuvvet konuşlandırıldı. Sanık Mehmet Kadir Cebael’in avukatı Nülüfer Yolcu da,”CMK tarafından atandığını müvekkilinin Antep’teki patlamada öldüğünü” belirterek avukatlıktan çekilme talebi üzerine mahkeme Ankara Barosuyla temas kurarak, yeni avukat görevlendirilmesini istedi ve yeni avukat ataması yapıldı. KESK, CHP, TMMOB, Eğitim-Sen, TTB, DİSK, EMEP, HDP, İnşaat-İş, ÇHD, ÖHD, İHD, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ve BTS’nin davaya katılma talepleri Mahkeme tarafından kabul edildi.

Sanık Yakup Şahin: Biz de kandırılmışız

Duruşmada dinlenen dosyadaki kilit isimlerinden Yakup Şahin savunmasında “Koskoca Cumhurbaşkanı aldandık demiştir. Biz de ekmek parası derdindeyiz kandırılmışız.” ifadesini kullanması dikkat çekti. Mağdur ailelerinin sık sık tekpki gösterdiği Şahin’in mahkemedeki ifadesinden satırbaşları şöyle:

– Herhangi bir örgüt ile ilişkim yoktur. İslami bir yaşam tarzım olması kimseye bağlı çalıştığımı göstermez.

– Koskoca Cumhurbaşkanı aldandık demiştir. Biz de ekmek parası derdindeyiz kandırılmışız.

– Polislerin baskısı ve işkencesi ile o ifadeyi verdim

– Antep’ten çıktım. Adana’da polis çevirdi. Halil’e mesaj attım. Onu aldılar sandım. Yanıt gelmeyince geri döndüm.

– Hiçbir engelleme görmeden Ankara’ya kadar geldim. Halil bana sen git az kaldı dedi. Halil bana “Senin işin bitti. Telefonu ver. Git istediğin otelde dinlen” dedi.

– Ben Ankara’ya giderken arabayı Halil’e verdim. O da Muhammet diye ismini bildiğim Yunus Durmaz’a vermiş. Arabayı geri alınca arabada el bombaları buldum.

– Emniyet beni gözaltına aldı. Evden çıkmadan önce uyuşturucu kullandığım için kendimi iyi hissetmiyordum.

– Polisler kendime gelince benimle selfie çektiğini fark ettim. Oradakiler elinize sağlık ama bir iki çocuk ölmüş dedi gülerek.

– Ankara’dan gelen iki polis bana Focus nerede diye sordu. Ben de Halil’in aracıdır. Yerini bilmiyorum dedim.

– Benimle sabah gözaltına alınanlara sordum. Onlara işkence yapmamışlar. Ankara’ya gelir gelmez sorgu odasına alındım. Polisler bizi dinlersen sana yardımcı oluruz dediler.

dinlemeye başlanılacak. Duruşma salonuna geçildi duruşmanın başlaması bekleniyor. Duruşmaya dava dosyasının en önemli sanıklarından Yakup Şahin’in dinlenmesi ile başlanacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir