Anasayfa / Haberler / İtalya: Renzi’yi Protesto Eden Eylemciler Polisle Çatıştı

İtalya: Renzi’yi Protesto Eden Eylemciler Polisle Çatıştı

Palermo’da 22 Ekim Cumartesi günü, Renzi hükümetine karşı yürüyen, lise ve üniversite öğrencileri ile işçilerin de aralarında bulunduğu 500’den fazla gösterici polisle çatıştı.

Eylemciler, Palermo Üniversitesi’nin yeni akademik yıl törenine katılan Renzi için alınan olağanüstü güvenlik önlemlerini ve bütün kentin militarize edilmesini protesto ettiler. Bir önceki gün de Renzi’nin Santa Cecilia Tiyatrosunda anayasa reformu hakkında yaptığı konuşma Palermo halkı tarafından yuhalandı. Hükümetin dayattığı ‘Buona scuola’ (İyi okul) isimli eğitim reformu öğretmenlerin maaşlarının öğrencilerin başarılarına dayanan bir değerlendirme sistemine tabi olmasını içeriyor. Ayrıca eğitim adım adım özelleştiriliyor, devlet okullarında yapılan bütçe kesintileri nedeniyle eşitsizlik tırmandırılıyor. Söz konusu reform teknik liselerde eğitim gören öğrencilerin ücretsiz stajyerlik ile sömürülmesinin de önünü açıyor.

Daha önceki dönemlerden gelen Ruberti ve Gelmini reformları ile birlikte son eğitim reformu üniversiteleri ve liseleri yeni İtalyan egemen sınıfı ve bankaları için kar üreten mekanizmalar haline getirecek. İşte bu nedenle 7 Ekim Cuma günü 70 şehirde öğrenci hareketi sokaklara çıkarak hükümetin ‘Buona scuola’ (İyi okul) ismini verdiği eğitim reformunu, Berlusconi döneminden kalan Gelmini reformunu ve eğitimin özelleştirilmesini protesto etmişti.

Kaynak: isyandan.org

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir