Gültan Kışanak Ve Fırat Anlı gözaltında

Diyarbakır (Amed) Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP’li Meclis Üyesi Fırat Anlı bugün akşam gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüldüğü belirtilen soruşturma kapsamında Kışanak’ın Diyarbakır Havalimanı’nda, Anlı’nın ise adresinde gözaltına alındığı öğrenildi. Kışanak ve Anlı, emniyete götürülürken, polisin Diyarbakır Belediyesi çevresini ablukaya aldığı ve Belediye binasında arama yaptığı, avukatlar dahil kimsenin binaya sokulmadığı belirtildi. Gültan Kışanak’ın bugün Meclis 15 Temmuz Darbe Komisyonu tarafından dinlenmişti. Kışanak komisyonda cemaatinin 2009’dan 2015’e kadar barış sürecini akamete uğratmak için uğraştığını söylemiş “Bugün eğer oluk oluk kan akıyorsa demek ki başarılı olmuşlar” ifadesini kullanmıştı.
DBP: En Güçlü Tutumu Göstereceğiz
Konuya ilişkin açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) “AKP’nin sivil darbesi olarak gerçekleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz. ” ifadesini kullanıd. DBP’nin açıklaması şöyle:

“Uzun süredir partimize bağlı belediyeler üzerinden gelişen baskılar, Kayyım atama uygulamalarının bir örneğini bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Eş Başkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüyoruz. AKP’nin sivil darbesi olarak gerçekleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz. Hükümet bu uygulamalarından dönünceye ve bu akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm belediye eş başkanlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürekli bir mücadele ve eylem içerisinde olacağız. Darbeci AKP ve faşist cephe seçilmiş halk iradesini teslim alamayacaktır. Halkımızı ve tüm demokratik kesimleri AKP’nin bu faşist sivil darbesine karşı dayanışma ve mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz.

Yaşanan gelişmeler kapsamında ilerleyen saatlerde ve gün içerisinde partimiz yönetimi tarafından gerekli değerlendirmeler yapılıp önemli açıklamalarda bulunulacaktır.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir