Anasayfa / Haberler / Erdoğan: Musul Bizimdir

Erdoğan: Musul Bizimdir

Irak Başbakanı Haider Al Abadi Türkiye’nin Musul Operasyonu’na katılma tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Associated Press’in haberine göre Abadi, “Türklerin katılmak istediğini biliyorum. Onlara teşekkür ediyoruz. Ancak bu Iraklıların çözmesi gereken bir problem. Iraklılar, Musul’u ve ülkenin geri kalanını kurtaracaktır.” şeklinde konuştu. Abadi’nin sözlerine rağmen Musul operasyonuna ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım “Koalisyon güçleri içerisinde hava ve kara unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. Burada bir tereddüt yok, mutabakat sağlanmış durumda” şeklinde konuştu.

Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Hacı Sevim Yıldız Kampüsü’nün açılış töreninde konuşan Erdoğan’ın konuşmasına ise “Musul bizimdir. Tarihe bakın. Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum. Niye rahatsız oluyorsun? Niye rahatsız oluyorsunuz? Biz milliyiz, vatanseveriz farkımız bu. Biz başından beri Irak’ın anahtarının tek bir etnik yapıya teslim edilmemesi gerektiğini söyledik. Suriye için de söylüyoruz. Bölgede etkinliği olan ülkelere bunu söylüyoruz.” sözleri damga vurdu. Irak ve Türkiye arasındaki gerilim, Musul operasyonunun gündeme gelmesi, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin 1 Ekim’de TBMM’de kabul edilmesi ve devamında Irak Meclisi’nin Türkiye’yi işgalci ilan etmesiyle artarak devam ediyor.

PKK Gerillaları Kerkük’te

IŞİD’in Kerkük şehir merkezinde düzenlediği saldırılar ardından, Peşmege Güçleri’ne takviye olarak HPG’nin Dubuk’taki bazı güçlerinin de Kerkük’e kaydırıldığı aktarıldı. ANF’ye konuşan Kerkük Cephesi HPG Komutanlarından Cudi Şoreş ise, IŞİD saldırılarının Musul Operasyonu’nu boşa çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, Kerkük’teki saldırıları duydukları anda Karatepe köyü ve diğer yerlerden Peşmerge Güçleri’yle birlikte IŞİD’e karşı birlikte hareket ettiklerini söyledi. PKK Gerillalarının Kerkük’te çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasının ardından TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldu bittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz.” dedi.

Suriye Ordusu: Türk ordusunun Suriye’de varlığı kabul edilemez

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Suriye ordusundan yapılan açıklamada, “Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunması kesinlikle kabul edilemez. Suriye, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm araçlarla karşı koyacak.” İfadeleri kullanıldı. TSK’nın PYD güçlerine yönelik saldırılarının ardından Suriye Ordusu daha önce “Suriye hava sahasını bir kez daha ihlal etmeye çalışacak Türk savaş uçaklarının icabına bakılacak ve tüm imkanlar kullanılarak düşürülecektir.” açıklaması yapmıştı.

Adresi kontrol edin

Reyanlı’da jandarma tarafından işkenceye uğrayan Suriyeli mülteci yaşamını yitirdi

Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 8 Suriyeli mültecinin jandarma tarafından işkenceye uğradığı, en az bir kişinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir