Soma Katliamı Davasında Reddihakim Talebi

Soma Katliamı davasının 11. duruşması başladı. Tutuklu sanık Akın Çelik’in avukatı reddihakim talebinde bulundu.

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı davasının 11. duruşması Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Soma Kömürleri AŞ İşletme Müdürü tutuklu sanık Akın Çelik’in avukatı Kadir Çekin “Taleplerimiz hep reddedildi. Hakim tarafsızlığını yitirmiştir” şeklinde yazılı başvuru yaparak reddihakim talebinde bulundu.

6’sı tutuklu 46 sanığın 301 kez 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada son bilirkişi raporunun mahkemeye sunulması ile Soma Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı genişletti ve katliamdan üç gün sonra kameraların karşısına geçerek, “Asıl patron benim” diyen Soma Holding Patronu Alp Gürkan ve Soma AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı.

Şirketin Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hayri Kebapçılar ve İş Güvenliği Eğitiminden Sorumlu Yöneticisi Murat Bodur hakkında da soruşturma açtı. Bilirkişi raporu, TKİ, MİGEM Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının sorumluluğunu ortaya koydu. Adalet isteyen madenci aileleri, başta patronlar olmak üzere kamu görevlilerinin de yargılanmasını istiyor.

Kaynak: evrensel.net


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir